header

Leny en Femke de lucht in!

Ballonvaart Heftige Hasselo Weken

Zaterdag 2 mei was het zover. Het was een prachtige dag. De ballonvaartverwachting zag er prima uit dus we belden de passagiers op tijd. De dames Leny en Femke Hogenstijn verheugden zich al op hun ballonvaart. Leny was niet helemaal in orde, maar nam zichzelf voor om het die middag rustig aan te doen zodat ze die avond weer helemaal fit zou zijn. En dat was ook het geval, ze had er heel veel zin in. Maar spannend was het natuurlijk wel.

Aangekomen op de opstijglocatie was het echt heerlijk weer. De passagiers hadden er allemaal zin in. De ballon werd klaargelegd en toen was het tijd voor een kop koffie. We deelden de caps uit die toch wat bescherming geven tegen de warmte van de brander en we gaven de passagiers nadere instructies.

Uiteraard werden ze uitgenodigd om te helpen met opbouwen en we gaven ze enige uitleg over de landingshouding. Vervolgens werd de ballon opgebouwd waarna de passagiers aan boord konden gaan.

Het was een mooi en rustig vertrek vanaf het groene grasveld midden in Hengelo. Met een mooie rustige draai over het opstijgveld gingen ze de lucht in. Mooi over de boomtoppen heen en meteen al heel Hengelo in het vizier. Wat een prachtig avond!

Ze konden nog een tijd lang het opstijgveld zien liggen. Maar uiteindelijk pakte de wind de ballon op en gingen ze ervandoor met een mooie snelheid van zo’n 6-8 knopen. Eerst even kort richting het noorden, maar als snel hadden ze een noord-oostelijke wind te pakken en ging het in zuid-westelijke richting.

 

Om een mooi beeld van Hengelo te krijgen moesten ze nog iets verder doorstijgen. Ze zagen Enschede en Boekelo liggen en vlogen op verschillende hoogtes.

Het was duidelijk dat ze richting Haaksbergen vaarden, de plaats waar ze uiteindelijk ook zijn geland.

De kersverse ballonvaarders kregen natuurlijk een adellijke titel en daar toasten men ook op. Ze dronken champagne en reden daarna gezamenlijk terug naar Hengelo, alwaar er een lekkere borrel op hen wachtte. Niet alleen een mooie ballonvaartavond lag achter hen, maar tevens een erg gezellige avond!

  •    Like ons op Facebook
  •    Onze nieuwsbrief
    • Blijf altijd op de hoogte van de laatste acties en evenementen binnen Winkelcentrum Hasselo per mail. Meldt u aan voor de nieuwsbrief!

      Uw naam
      Uw e-mail adres