header

Angela Kuipers en Marike Tamsa de lucht in!

Ballonvaart Heftige Hasselo Weken

De weersomstandigheden waren prima en de ballonvaarders van het bekende Hengelose Ballonvaartbedrijf Rien Jurg Promotions hadden alles in gereedheid gebracht om de prijswinnares van de Heftige Hasselo Weken Angela Kuipers te laten genieten van de hoofdprijs: een ballonvaart boven Twente. Op die mooie zondagavond werd er gestart vanaf het recreatiepark ‘Het Hulsbeek’ in Oldenzaal.

Angela Kuipers en haar vriendin Marike Tamsa stapten samen met enkele andere passagiers in het mandje en om ongeveer acht uur koos de ballon het luchtruim. Het rustige westenwindje voerde de heteluchtballon die avond heel kalm over Oldenzaal richting de Duitse grens. Nadat ook De Lutte was gepasseerd voerde de wind de ballon verder naar het oosten en werd de grens overgestoken. Vanaf een hoogte van ongeveer 1000 ft (plm 300 m.) hadden de passagiers een prachtig zicht op de omgeving waarbij vooral het stroomgebied van de Dinkel en het kasteel in Bad Bentheim goed zichtbaar waren. Veel sneller dan verwacht werd het na negen uur al weer tijd om uit te gaan zien naar een geschikte landingsplaats.

De piloot van de heteluchtballon PH-MIM vond, net voordat het Bentheimer Wald bereikt werd, een weiland waar hij de ballon weer aan de grond zette.  Met een soepele landing kwam er een einde aan deze prachtige gebeurtenis en stond de prijswinnares weer met beide benen op de grond. Toen de ballon met behulp van de crew weer was ingepakt volgde de ceremoniële luchtdoop met champagne en werd Angela samen met de andere passagiers in de adelstand verheven.

De terugreis werd aanvaard en in het gezellige ‘Grand Café’  van Rien Jurg Promotions aan de Weijinksweg in Hengelo werden onder het genot van een hapje en een drankje de herinneringscertificaten uitgereikt en nog gezellig wat nagepraat over de geslaagde avond.

 

Om een mooi beeld van Hengelo te krijgen moesten ze nog iets verder doorstijgen. Ze zagen Enschede en Boekelo liggen en vlogen op verschillende hoogtes.

Het was duidelijk dat ze richting Haaksbergen vaarden, de plaats waar ze uiteindelijk ook zijn geland.

De kersverse ballonvaarders kregen natuurlijk een adellijke titel en daar toasten men ook op. Ze dronken champagne en reden daarna gezamenlijk terug naar Hengelo, alwaar er een lekkere borrel op hen wachtte. Niet alleen een mooie ballonvaartavond lag achter hen, maar tevens een erg gezellige avond!

 

Bekijk het fotoalbum

  •    Like ons op Facebook
  •    Onze nieuwsbrief
    • Blijf altijd op de hoogte van de laatste acties en evenementen binnen Winkelcentrum Hasselo per mail. Meldt u aan voor de nieuwsbrief!

      Uw naam
      Uw e-mail adres